Mijn persoonlijke verhaal

Gepubliceerd op 19 mei 2020 om 00:10

Op mijn website plaats ik regelmatig artikelen die informatief zijn en meestal gerelateerd aan mijn mediationpraktijk. Nu heb ik besloten om mijn persoonlijke verhaal met jou te delen. Ik moet je eerlijk bekennen, dat ik dat best een beetje eng vind. Maar ik heb besloten het gewoon te doen!  Waarom doe ik dat? Omdat ik andere met mijn verhaal hoop te motiveren. Ik besef mij namelijk keer op keer, dat ik de cliënten in mijn praktijk ontmoet, terwijl zij zich bevinden tijdens een hele nare en moeilijke periode in hun leven.  Toch kan ik voldoening uit mijn werk halen, als zij met goede afspraken mijn kantoor verlaten. Maar zodra zij de deur uitlopen, weet ik ook dat hun persoonlijke traject nu pas begint.

 

Ik weet dat, omdat ik naast juriste, mediator en eigenaar van SDB mediation  ook ervaringsdeskundige ben en heel lang alleenstaand moeder ben geweest. Het alleenstaand moederschap was destijds niet mijn keuze, maar al vrij snel na mijn scheiding heb ik er wel bewust voor gekozen om dit op een gelukkige manier te zijn. Ik heb naast de opvoeding van mijn zoon mijn universitaire studie afgerond,  een carrière opgebouwd als arbeidsrecht juriste  en ik heb daarnaast een zelfstandige mediationpraktijk opgezet.

 

Hoe heb ik mijn leven opgepakt na mijn scheiding?

Mijn zoon is inmiddels bijna 16 jaar en in centimeters ver boven mij uitgegroeid! Als moeder ben ik ontzettend trots op hem hoe hij zich ontwikkeld tot een jonge man. Toen hij ongeveer 2 jaar oud was gingen zijn vader en ik uit elkaar. Voor mij kwam de breuk geheel onverwachts en de keuze om als alleenstaande moeder verder te gaan werd voor mij gemaakt. Ondanks mijn verdriet besefte ik wel vrij snel, dat ik een keuze had ‘hoe’ ik als alleenstaande moeder in het leven wilde staan. Ik koos er voor om geen verbitterde vrouw te worden, maar ik koos er bewust voor om een gelukkige, positieve en liefhebbende moeder te zijn. Dat was zeker niet altijd makkelijk en ook ik werd soms op de proef gesteld.

 

Op het moment van de relatiebreuk studeerde ik aan de Erasmus universiteit. Ik was derdejaars rechten studente en ik had geen inkomen. Na de relatiebreuk heb ik op het punt gestaan te stoppen met mijn studie. Ik had geen idee hoe ik, als alleenstaande moeder, een rechten studie zou moeten combineren met de opvoeding van mijn peutertje. Toch heb ik doorgezet en gezocht naar mogelijkheden. Ik kon in deeltijd gaan studeren en ik nam mijn kleine man letterlijk onder mijn arm mee naar de universiteit. Op de campus van de universiteit was een kinderdagverblijf gevestigd, waar hij terecht kon. Als ik mijn colleges volgde, verbleef hij daar op de crèche en aan het einde van de dag gingen wij samen weer naar huis. Ik studeerde op de momenten dat hij lag te slapen, tijdens zijn middagdutjes of soms tot diep in de nacht. Dat was niet altijd gemakkelijk en ik heb soms menig traan gelaten, maar ik wist dat het tijdelijk zou zijn. Gelukkig had ik heel veel steun van mijn familie en vrienden om uiteindelijk mijn universitaire titel te kunnen behalen.

 

Ik was dan ook mega trots toen ik afstudeerde en mijn zoon als jochie van 5 jaar in de zaal zat en naar mij lachte met zijn duimpje in de lucht. Hij vond het machtig mooi zijn moeder op het podium te zien staan. Al het harde werk en nachten lang studeren werden daarmee in een klap beloond. Ook voor hem had ik het gedaan! Ik voelde mij zelfverzekerd en ik wist wat er ook op mijn pad zou komen in de toekomst, ik in staat zou zijn om voor ons te zorgen.

 

Mijn missie

Ik zie in mijn praktijk, maar ook in mijn directe omgeving heel erg veel strijd en emotionele moeheid na een scheiding bij zowel mannen als vrouwen. Mijn missie is om mensen tijdens hun scheiding te begeleiden om gezamenlijk tot goede afspraken te komen, zodat van daaruit gebouwd kan worden aan een nieuwe toekomst. Een toekomst die vaak onzeker is en waarvoor je niet zelf kiest. Mijn missie is daarnaast  om mensen ook na hun scheiding te begeleiden en weer op weg te helpen naar een nieuw en gelukkig leven. Het is mij gelukt! Ik heb mijn rechtenstudie afgemaakt en een mooie praktijk opgebouwd. Ook heb ik het vertrouwen in de liefde niet verloren en ben ik inmiddels 2 jaar getrouwd met de leukste man die van ons weer een liefdevol gezin heeft gemaakt. Dat is wat ik iedereen gun. Ik heb daarom vanuit mijn kennis als juriste en als mediator, maar ook vanuit mijn eigen ervaring een Masterclass ontwikkeld. De Masterclass die ik zelf héél graag gevolgd zou hebben toen ik net gescheiden was, als die had bestaan! Wil je meer weten over mijn Masterclass, neem dan een kijkje op mijn website!

 

Tot slot zou ik iedereen willen aanmoedigen om te denken in mogelijkheden en niet in obstakels. Mijn motto is: durf en houd vol! Waarschijnlijk zul je jezelf dan verrassen, maar het allermooiste is dat je een krachtig en liefdevol voorbeeld zal zijn voor je kind(eren).

 

Als je het leuk vindt, mag je een reactie plaatsen op mijn bericht!

 

Groetjes, Susanne

juriste/ mediator.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.