Scheidingsmediation

Scheiding

Als u hebt besloten dat u wilt scheiden, heeft u  natuurlijk veel aan uw hoofd. Ondanks alle emoties moet u zorgen dat uw scheiding goed wordt geregeld. Als u gaat scheiden en u bent het niet volledig met elkaar eens, kan mediation u helpen toch samen een oplossing te vinden. Een mediationprocedure scheelt tevens enorm in de kosten, aangezien u de kosten van twee advocaten bespaart. Tevens is een mediationtraject aanzienlijk korter dan een procedure bij de rechtbank.

 

Mediator

Susanne den Boer treedt als mediator op als een onafhankelijke professionele conflictbemiddelaar die u en uw wederpartij kan begeleiden in het scheidingsproces. Zij zal geen beslissingen voor u nemen, dat doet u uiteindelijk zelf samen met uw ex-partner. De scheidingsbemiddeling wordt afgesloten met de ondertekening van het Echtscheidingsconvenant. Dat is een schriftelijke overeenkomst waarin jullie de gemaakte afspraken hebben vastgelegd. Heeft u samen kinderen dan zal er ook een Ouderschapsplan worden opgesteld. SDB mediation zal u op deskundige wijze begeleiden bij alle te nemen stappen, vanaf het eerste gesprek totdat de scheiding zal worden uitgesproken.

 

Gemiddelde duur van de  mediation

Bij een scheiding kan de communicatie tussen u en uw (ex-)partner moeizaam gaan. Dit kan komen door emoties, onbegrip en wantrouwen. Mediation kan u dan helpen om toch in goed overleg afspraken te maken.

 

Tijdens de mediation worden doorgaans de emotionele kant, de juridische en financiële aspecten van de scheiding besproken.  Het scheidingsconvenant en het ouderschapsplan worden pas opgesteld als u het overal over eens bent geworden. Gemiddeld zijn er  3 gesprekken van 2 uur nodig om tot een convenant te komen. 

 

Na ondertekening van het scheidingsconvenant kan SDB mediation ervoor zorg dragen dat uw verzoek tot scheiding wordt ingediend bij de rechtbank.