Voorbeeld brieven

Wil jouw ex partner de kinderen laten vaccineren en jij niet?

Probeer duidelijke afspraken te maken met jouw ex partner en geef aan dat je niet akkoord gaat met het vaccineren van jullie kinderen. Luister naar elkaars zorgen. Een mogelijk compromis kan zijn, om nog even af te wachten met vaccineren. Hieronder een voorbeeld brief te downloaden, die je kan versturen naar je ex partner.

Nota bene: Volgens demissionair minister Hugo de Jonge kunnen kinderen vanaf 12 jaar zelf beslissen om zich te laten vaccineren. Wettelijk gezien lijkt dit toch iets anders te liggen en is er zelfs toestemming van beide ouders nodig.

 

Prikbussen op het school plein

Op maandag 26 juli 2021 heeft demissionair Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge via de landelijke pers bekend gemaakt dat hij zogeheten ‘prikbussen’ naar de scholen wil sturen. Het doel hiervan is om de schoolgaande jongeren te stimuleren om zich te laten vaccineren tegen COVID-19.

 

Geef jij als ouder geen toestemming tot vaccinatie? Schrijf de school dan direct een brief waarin je hen laat weten dat jij geen toestemming geeft tot vaccinatie  VOOR,TIJDENS of NA schooltijd. Een conceptbrief kun je hieronder downloaden.

 

 

 

 

Brief Ex Partner Vaccinatie
Geen Toestemming Vaccinatie Prikbus Op Schoolplein