Corona en een echtscheidingsprocedure

Gepubliceerd op 18 april 2020 om 16:36

In de afgelopen weken heb ik veel vragen ontvangen, die allemaal te maken hebben met de huidige Corona crisis en de echtscheidingsprocedure.

 

In deze blog geef ik antwoord op de meest gestelde vragen. In bijgevoegd filmpje licht ik tevens toe, hoe ik mijn afspraken van mijn fysieke kantoor inmiddels heb verplaatst naar een online spreekruimte.

 

 

Meest gestelde vragen:

 

Is jouw kantoor open?

Mijn kantoor op de Noordvliet 19 in Maassluis is momenteel gesloten. Ik ontvang geen mensen op mijn kantoor.

 

Kunnen wij wel voor een mediationtraject bij jou terecht?

Ja. Ook tijdens deze moeilijke en onzekere periode kunt u bij mij terecht. Mijn fysieke kantoor is weliswaar gesloten, maar gesprekken kunnen doorgaan in mijn online mediation spreekruimte. Dat wil zeggen, de mediation gesprekken vinden plaats via beeldbellen. Partijen hoeven dan ook niet bij elkaar te zitten en maakt het ook niet uit waar u in Nederland woonachtig bent.

 

Loopt het scheidingstraject nu vertraging op door de Corona crisis?

Nee. Het mediationtraject hoeft zeker geen vertraging op te lopen. Na een online kennismakingsgesprek, kunnen de gesprekken op korte termijn al starten. Het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan kunnen door mij worden opgemaakt.

Het aanvragen van de scheiding vindt daarna plaats bij de rechtbank. De rechtbanken zijn momenteel ook fysiek gesloten, maar dat betekent niet dat het werk bij de rechtbanken volledig stil ligt. Normaliter duurt de behandeling van de echtscheiding bij de rechtbank gemiddeld 6 weken, dat zal nu waarschijnlijk wel iets langer gaan duren is de verwachting.

 

 

Heeft u nog andere vragen, stel ze gerust.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.